UTVECKLING

Naneco förvärvar internationell patentansökan

Vi är stolta att meddela förvärvet av en internationell patentansökan (PCT/SE2023/050317). Den banbrytande metoden och apparaturen för vätgasproduktion, framtagen av den erfarna uppfinnaren Mats Hedman – som är erkänd för sina patent inom motorteknik och hållbar energiteknik – använder joniserande strålning tillsammans med nanobubbelteknik för att på ett särskilt energieffektivt sätt producera vätgas från vatten och kolmonoxid.

Tekniken som omfattas av patentansökan har potentialen att kraftfullt transformera vätgasindustrin och bidra till en mer hållbar planet.

Genombrott inom vätgasproduktion med nytt patent
Det nyligen förvärvade patentet erbjuder en metod som betydligt sänker energiförbrukningen och produktionskostnaderna för vätgas. Genom att utnyttja joniserande strålning som UVC-ljus eller röntgenstrålning i samverkan med avancerad nanobubbelteknik, skapas en reaktion mellan vatten och kolmonoxid som genererar vätgas och koldioxid på ett energisnålt sätt.

Innovationens roll i framtida hållbarhet
Denna teknologi har potentialen att radikalt förändra industrin genom att omvandla utsläpp av kolmonoxid till vätgas. Genom att ersätta fossila energikällor bidrar den här tekniken till att minska den globala uppvärmningen, vilket är oerhört värdefullt för miljön.

Naneco Innovations AB har i nära samarbete med uppfinnaren Mats Hedman och NPP, en ledande svensk tillverkare av specialskåp, utvecklat en prototyp för en vätegenerator.  Detta framsteg utgör en avgörande del i vår ambition att på ett kostnadseffektivt och miljövänligt sätt konvertera kolmonoxid till vätgas.

Pressrelease Naneco

INTRESSERAD AV ATT VETA MER?

Vill ni ta er verksamhet till nästa nivå? Boka en konsultation med oss för att lära er mer om våra produkter och hur de kan hjälpa er att uppnå extraordinära resultat!