Om oss

Vi tillhandahåller unika produkter och tjänster inom nano-vattenteknik som ökar produktiviteten inom industriella och kommersiella processer på ett helt miljövänligt sätt.

Biljontals nanobubblor skapas varje minut tack vare den senaste tekniken från Japan.

Naneco är generalagent i Norden för det Japanska börsnoterade företaget Maruyama som tagit fram och patenterad produkter inom nanoteknik.

Vision

Naneco ska vara det ledande företaget i Norden inom Nano-vattenteknik.
Våra produkter och tjänster ska vara det självklara valet för företag som vill minska sin klimatpåverkan men samtidigt öka sin lönsamhet.

Våra produkter ger ett stort kundvärde inom fiske – jordbruk – gruv – vattenrening och rengöringsindustrin!

Vi ska tillsammans med vår Japanska partner leda utvecklingen inom Nanoteknologin genom att utveckla nya produkter inom nya användningsområden.

Bild på Micke Naneco

HÅLLBARHET ÄR GRÖNT

Med enbart vatten utan tillsatser skapas UFB bubblor på ett effektivt och unikt sätt med hjälp av våra generatorer.

Utförda tester på jordbrukssektorn, fiskeindustrin, vattenrening och rengöringssektorn har visat på mycket goda resultat som inte kan erhållas på något annat naturligt och miljövänligt sätt.

Våra produkter gör stor skillnad och levererar resultat. Det bästa av allt, allt detta sker på ett miljöeffektivt sätt!

  • Minskar vattenförbrukningen i jordbruk

  • 85-90% gasöverföring (syre, ozon m.fl)

  • Ökar vattnets DO nivå

Bild på generator Naneco

UNIKA JAPANSKA PRODUKTER

Nanotekniken i våra produkter kommer från det Japanska börsnoterade företaget Maruyama som grundades år 1895 i Japan. Maruyama har utvecklat produkter med den senaste nano-teknologin.

Japansk Innovation

Produkterna håller högsta kvalitet med en oöverträffad pålitlighet. Maruyamas produkter är de mest effektiva och pålitliga produkterna på marknaden. 5 års garanti lämnas på varje produkt.

Garanti i 5 år

Utförda tester på jordbrukssektorn, fiskeindustrin, vattenrening och rengöringssektorn har visat på mycket goda resultat som inte kan erhållas på något annat naturligt och miljövänligt sätt.

Miljövänligt

Frågor och svar

Ultrafine bubbles (förkortas UFB) är bubblor som är mycket mindre än bubblorna vi ser i vårt dagliga liv och har en diameter mindre än 100 μm (= 0,1 mm). Dess storlek gör att bubblorna får unika egenskaper där varje bubbla får ett negativt ytladdning och ett inre tryck på upp till 30 atm.

För att se UFB behövs labbutrustning pga bubblornas storlek. Men ett enkelt sätt att få en indikation är att träffa bubblorna med en grön laserpekare i t.ex en glasbehållare. På detta sätt kommer man att se en stark tydlig grön linje som särskiljer sig från vanligt vatten i samma typ av glasbehållare.

Vatten som innehåller ett stort antal UFB är transparent. Ultrafine bubbles rapporteras ha en livslängd på upp till 12 månader, detta eftersom de nästan helt tappar sin naturliga flytförmåga och blir mer tåliga mot temperaturshöjningar och rörelser än vanliga bubblor.
Tack vare denna egenskap kan bubblorna upprätthålla en högre och jämnare syrenivå i vattnet. Detta påskyndar tillväxten för t.ex odling och fiske.
Därför är odling och fiske väldigt bra användarområden för UFB tekniken.

Forskning av Ultrafine bubbles har en lång historia i Japan och har utvecklats med deltagande av många forskare / ingenjörer, främst inom områden som maskinteknik, kärnteknik och kemiteknik.
I synnerhet sedan 1990-talet har grundforskning om mikrobubblor och Ultrafine bubbles och dess många tillämpningsexempel rapporterats, vilket lade grunden för att Japan skulle bli ett avancerat land inom denna teknik.

Vi får ofta höra det och vi hade samma känsla när vi startade Naneco. Dock finns det mycket forskning och bevis på att denna fantastiska teknik fungerar!

Kontakta oss

Vill du får svar på en fråga eller beställa en tjänst? Du kan kontakta oss via e-post, telefon eller Facebook. Våra öppettider är helgfria vardagar måndag - fredag 08:00-17:00

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.